Okul döneminde veliler tarafından en çok merak edilen Özel okul bursu nasıl alınır? sorusudur. Genel olarak özel okulların burs verme zorunluluğu yoktur.

Yine de kendi bünyelerince belirlenen oranlarda (% 100, % 75. % 50, % 25, %10 gibi) eğitim ve öğretim bursu verilebiliyor. Bursluluk sınavı ile bursu kazanan öğrencilere okutma kararı alan özel okullar burslu öğrencileri belirlemek için Milli Eğitim Müdürlüğü izni ile bursluluk sınavı yapılıyor.

Bursluluk sınavı ile burs almayı hak eden öğrencilere burslarını kayıt oldukları okullarının bulunduğu ile bağlı olan Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödemeler gerçekleştirilir. Bursluluk sınavı ile burs almayı hak eden öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne istenen evraklar ile burs talebinde bulunan öğrenci için açılan banka hesap numaralarını içeren dekontları iletmeleri yeterlidir.

Öğrenci Özel Okul Bursluluk Sınavı Neden Yapılır?

Öğrenciler için özel okul bursluluk sınav temelde eğitim veren okulların kendi bünyelerinde eğitim vereceklerinden eğitim seviyelerinin iyi olduğu öğrencileri tercih etmek için bu sınavı şart koşarlar ve bu amaçla sınav yapılır. Sınavı kazanan öğrenciler verilen bu haktan faydalanır.

Özel okullarda burslar Hangi Kriterleri İçermelidir?

Burs talep eden öğrencilerin değerlendirmelerini sağlayan kriterler şunlardır.:

1- Talepte bulunan öğrencinin bir dönem önceki başarısını gösteren belge,

2- Anne ya da babanın hala hayatta var olup olmaması,

3- Öğrencinin rapora bağlı herhangi bir engelinin olup olmaması,

4- Yaşadığı ailenin toplam aylık geliri,

5- Öğrencinin yaşadığı ailede başka eğitim alan birinin olup olmaması

6- Öğrenci için kurumun değerlendirme puanı

Yukarıda belirlenen kriterlere uyum sağlayan öğrenciler belirlenen tarihte bursluluk sınavına girer ve belirlenen oran çerçevesinde burs almayı hak edip etmediği belirlenir.

Özel okulda Okumayı Tercih Eden Öğrenciler Devlet Bursundan Faydalanabilir Mi?

Özel okulda okuyan öğrenciler devlette herhangi bir okula geçer ise devletin verdiği burstan yararlanması mümkün olabilmektedir.

Devlet Okulundan Özel okula Başlayan Öğrencinin Bursu İptal Olur Mu?

Öğrenci özel okula kayıt yaptırırsa yada nakil olursa, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen süre içinde parasız yatılı yada burslu kaydını gerçekleştirmez ise, devletteki öğrencilerin parasız yatılı veya bursluluk işlemleri okudukları okul müdürlükleri tarafından sonlandırılır.

Kolej Bursu Ne Anlama Gelir?

Özel eğitim almak isteyen öğrenciler, Özel Öğretim Kurumları tarafından Burslu yada ücretsiz olarak okuyacak öğrenciler hakkında Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde de yer aldığı gibi belirtilen esaslar doğrultusunda okulun burs oranlarına uygun şekilde verilen bir burstur.

Özel Okul Bursu Hangi Durumlarda Kesilmesine Karar Verilir?

Öğrencinin okula girmiş olduğu puan ile kazandığı burs sınavında başarısızlık olduğu durumda burs kesilmez. Öğrenci tercih bursları, öğrencilerin kayıtlı olduğu eğitim programlarının normal eğitim ve öğrenim süresi boyunca öğrencinin almış olduğu not ortalaması veya eğitim sonunda ders geçme gibi başarılı olma şartlarını engelleyecek bir karar içermez.

Özel Okul Bursluluk Sınavlarını Kazanma Yolları Nelerdir? Nasıl çalışmalıyım?

Öncelikle her öğrencinin bir okuma alışkanlığı edinmesi gerekir. Bunun için bol miktarda kitap okumaya özen gösterin ve bunu yaparken severek okumaya gayret edin. Ancak o zaman sizlere faydasının dokunduğunu göreceksiniz.

Paragraf soruları çözmelisiniz ki bu ilerde gireceğiniz sınavlarda da ön hazırlık niteliğindedir? Çalışmalarınızda kendinize deyimler ve atasözleri oluşturarak çalışmaya özenin, Ek olarak eş ve zıt anlamlı kelimeler için oyun kartları gibi kartlar hazırlayın. İmla çok önemlidir. Yazım ve noktalama işaretlerinde ne kadar iyi olursanız o kadar başarınıza eklemeler yapmış olursunuz. Dikkatli çalışmaya gayret gösterin.

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir