Devlet okullarından ziyade çocuklarını özel okula göndermek isteyen ebeveynlerin aklında ki ilk sorulardan birisi de özel okullarda branş dersleri nelerdir? Sorusudur. Her ebeveyn çocuğunun en kaliteli ve kalifiye eğitim imkânlarından faydalanmasını ister.

Bu nedenle çocuğunuzun eğitim hayatını nasıl şekillendireceğinizi önemli ve ciddi bir sorun olarak karşınıza çıkar. Bu noktada özel okullar, devlet okullarından farklı olarak bazı avantajlar sunarak bireylerin çocuklarını kendilerine yönlendirmelerini sağlamaya çalışır.

Peki, özel okulları ne gibi avantajlar sağlayarak devlet okullarından ayrışmakta ve öğrencilere ne gibi farklı kazanımlar sağlamaktadır? Bu hususta özellikle özel okulların sunduğu farklı branş dersleri ve belli bir pozitif ya da sosyal bilime gösterilen eğilim önemli bir tercih faktörüdür.

Branş Dersleri Nedir?

Branş dersi denildiğinde belli bir bilim dalının eğitim sistemimizdeki derslerini anlarız. Örneğin fen bilimi branşına yönelik olarak fizik, kimya ve biyoloji dersleri, sosyal bilimlere ilişkin coğrafya ve tarih dersleri branş dersidir. Ancak özel okullar, halihazırda mevcut eğitim sisteminin her okulda sunduğu bu derslerden farklı olarak farklı branş dersleri de sunmaktadır.

Branş Derslerinin Faydaları Nelerdir?

Özel okulların, zorunlu branş derslerinin yanında kendi öğrencilerine ayrıcalık olarak sunduğu bazı branş dersleri, çocuğunuzun farklı bir öğrenme biçimine kavuşması, yeni ve geniş ufuklu bir bilgi birikimine sahip olması amacı taşır.

Ayrıca yalnız bilim alanında değil, entelektüellik, düşünce dünyası, spor ve sanat alanlarında da çocuğunuzun gelişim göstermesi hedefine yönelik bir uygulamadır. Bu doğrultuda özel okulların bir çoğunda gösterilen bazı branş dersleri ne gibi içerikler barındırmakta ve çocuklarımız bu derslerde neler öğrenmektedir? Gibi sorular bu yazımızda cevap buluyor.

Gems Dersi

Özellikle bazı özel okullar, ilkokul çağından itibaren çocuklarınızın belli bir bilimsel metot dâhilinde yetiştirilmesi gayesindedir. Bu nedenle de Gems dersi ya da benzer bir dersi müfredatlarına eklerler.

Çoğunlukla anaokulu ve ilkokulu çocuklarına yönelik bu ders ile fen bilimleri çeşitli etkinlikler vasıtası ile çocuklara sevdirilmeye çalışılır. Belli başlı eğlenceli deneyler, çeşitli aktiviteler ile bilimin günlük hayatımızdaki yeri arasında bağ kurulur ve çocuğunuzun pozitif bilimler ile tanışması sağlanır.

Drama Ve Müzik

Matematik, fen gibi çeşitli bilimsel dallara verilen ağırlığın yanı sıra drama ve müzik gibi dersler de bazı özel okullar da üzerine düşülen alanlardandır. Bu dersler sayesinde çocukların sanata ve sosyal hayata olan ilişkileri güvenleri sağlanmaya çalışılır.

Müzik ve tiyatro etkinlikleri ile hoş bir kaynaşma ortamı, aktif bir dinlenme yöntemi olmasının yanı sıra bu dersler sayesinde çocuklarınızın müziğe ve tiyatroya olan eğilimleri, yetenekleri de erken yaşta keşfedilir.

Dans

Dans dersleri, yukarıda açıkladığımız müzik ve drama derslerinin getirisine benzer kazanımların yanı sıra kültürel ve biyolojik bir faaliyet olarak çocuklarımıza olumlu etki eder. Çeşitli yörelerin ve halkaların dansı, dilleri ve sanatsal etkinlikleri gibi kültürlerini yansıtan birer parçadır.

Çeşitli kıyafetler ve dans hareketleri çocuğunuza yeni ve denenmedik bir bakış açısı kazandırmanın yanı sıra küçük yaşta dans eğitimi alan çocukların biyolojik gelişimleri de diğer yaşıtlarına göre daha iyi olacaktır.

Satranç

Geçmişten beri eğitimin ve zekânın vazgeçilmez olgularından birisi de satrançtır. Yoğun bir zekâ ve dikkat becerisi isteyen, özellikle matematiksel ve mantıksal düşünme becerisini geliştiren satranç oyunu, aynı zamanda çocuklarınız için zevkli ve eğlenceli bir aktivitedir.

Çocuklarınızın periyodik olarak düzenli bir şekilde satranç oynama vakti olması ve bu oyunun tüm kapsamına dair eğitimden geçmeleri onların zeka gelişimlerine, pozitif ve mantıksal düşünmelerine oldukça katkı sağlayacaktır.

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir