Okula yeni başlayacak olan her öğrenci ilköğretim dersleri nelerdir? Sorusunun cevabını merak eder. Okul hayatımız boyunca belli dersleri görmek zorunda kalırız. Temel bilgileri öğrenmek için bu derslere girmek önemlidir. İlkokulda zorunlu olarak görmeniz gereken bazı dersler vardır. Bu derslerin başında ise Türkçe yer alır.
Eğitim hayatınız boyunca bu dersi hep zorunlu olarak göreceksiniz. Türkçe dışında matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar ve müzik gibi dersler de ilköğretim dersleri arasında yer alırlar. İlköğretimden ortaokul dönemine geçen her çocuk bu dersleri mutlaka alır.
1. Sınıf Dersleri Kaç Saat
1. sınıfta toplam 26 saat zorunlu ders vardır. 4 saat de serbest etkinlikler dersi bulunur. Haftalık ders programına bakıldığı zaman ders saatleri 30’u bulur. Yani bir ilköğretim öğrencisi bir hafta boyunca 30 saat görür.
2. Sınıfta Kaç Tane Ders Vardır?
2. sınıfta şu dersler vardır:
Türkçe
Matematik
Hayat Bilgisi
Yabancı Dil
Görsel Sanatlar
Müzik
Oyun ve fiziki etkinler
Olmak üzere toplamda 7 farklı ders işlenir. Öğrenciler 2. sınıfta bu dersleri tamamlamayan öğrenciler, bir üst sınıfa geçemezler.
İlkokulda Günde Kaç Saat Ders Var?
İlkokula giden bir çocuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu süre boyunca ders görür. Her bir dersin süresi ise 40 dakikadır. Genel olarak ders saatleri aynıdır. Sabah saat 8:00’de başlayan dersler 12:40’ta sonra erer.
Gün içerisinde 6 adet ders görülür. Teneffüsler ise kısa tutulur. 20’şer dakikalık iki teneffüs bulunur. Belirlenen saatlere her öğrenci uymak zorundadır. Fazladan ya da eksik ders yapmak yasaktır. Bundan dolayı belirlenen saatlere uyulması gerekir.
İlkokulda Sınıfta Kalma Uygulanıyor Mu?
Normal şartlarda belli bir ders notunu geçemeyen öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalırlar. Ancak bu durum ilkokul öğrencileri için geçerli değildir. İlkokulda sınıfta kalma endişesine düşmenize gerek yoktur. Sınıf geçme ya da kalma durumları ortaokul döneminden itibaren söz konusu oluyor.
Yıl sonu puanı 45’in altında olan öğrenciler kurul tarafından alınan karara göre sınıfı geçebiliyorlar. Fakat ilkokul öğrencilerinde bu sistem uygulanmaz. Çünkü onlar için sınıfı geçme veya kalma gibi bir şart yoktur. Öğrenciler temel eğitim derslerini gerektiği şekilde alırlar.
Ve ders notları Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği şekilde verilir. İyi ve pekiyi üzerinden değerlendirme yapılır. Yani bir ilkokul öğrencisinin karnesinde not yerine iyi ve pekiyi gibi kavramları görürsünüz. Bu kavramlar üzerinden derslerdeki başarılarını tespit edebilirsiniz. Öğrencinin sınıfta kalma durumu beşinci sınıfa geçtikten sonra başlar. 4+4+4 sistemine göre bu kural uygulanır.
İlköğretim Dersleri Zor Mu?
Birçok ebeveyn, çocuklarını okula göndermeye karar verdikleri zaman okuldaki derslerden korkarlar. Çünkü bazı derslerin çocuklar için son derece zor olduklarını düşünürler. İlköğretim dersleri aslında hiç de zor değillerdir. Her biri son derece kolaydır. Öğrencilere basit bir şekilde anlatım yapılır.
Bu anlatım sayesinde dersleri kolaylıkla anlayabilirler.
Eğer çocuğunuzu ilkokula gönderecekseniz, dersler konusunda gözünü korkutmayın. Aksine ilköğretim derslerini sevmesini sağlayacak yaklaşımlarda bulunun. Çocuğunuz okulu ve dersleri ne kadar çok severse başarılı olma oranı da o kadar çok olur. İlköğretim dersleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak belirlenir.
Öğrenin yaşına uygun ve anlayabileceği bilgiler içerir. Bu bilgiler, ne çok yüzeysel ne de çok derindir. Öğretmenlerin pratik anlatımları sayesinde bu derslerde başarı elde edilebilir. İlköğretime giden her öğrenci, zorunlu olan dersleri almak durumundadır. Bunun haricinde seçmeli ders söz konusu ise bu tercihi yapmak onlara kalmıştır.
Yorum yok